Вирощування широкого спектру зернових культур

Група компаній «Агроліга» (Agroliga Group) об'єднує ряд компаній середнього бізнесу, що динамічно розвиваються, працюючи у секторі сільського господарства України.

300+

клієнтів

100+ тис

тон відвантажено

10000+ га

загальна кількість земель

Вирощування зернових культур є основним видом діяльності ГК «Агроліга». Географія розташування наших підприємств дозволяє нам виробляти широкий спектр зернових та технічних культур. Ми спеціалізуємося на вирощуванні озимих пшениці, ячменю та ріпаку. Висіваємо сою, ярі пшениці твердих сортів, експериментуємо з посівами високоінтенсивних гібридів кукурудзи та соняшнику.

Першу тисячу орних гектарів було орендовано далекого 1992 року в Дворічанському районі Харківської області, тоді ж ми заснували наше перше сільгосппідприємство — «Агроліга». У той час, на місці колись великого радгоспу були лише покинута пустка та тотальна розруха. За роки роботи ми зуміли повністю відродити колишню міць виробництва, побудувавши сучасний агрохолдинг із замкнутим циклом виробництва. Сьогодні у складі групи 4 агропідприємства, що спеціалізуються на продукції рослинництва та близько 10 000 гектарів у обробці.

При цьому ми маємо намір зберігати порівняно невеликий земельний банк, який ми можемо якісно адмініструвати. У планах компанії розширення земельного банку лише до 15 000 гектар до 2020 року. Вважаємо, що у бездумній гонці за нарощуванням площ обов’язково втрачаєш в ефективності виробництва. Ми ж у своєму підході намагаємося фокусуватися на якості обробки орендованої землі та підвищення родючості ґрунтів. Вносячи органічні добрива, ми підтримуємо високий вміст гумусу, а дотримуючись раціональної сівозміни і не перевантажуючи ґрунти пестицидами, ми дбаємо про збереження високого природного бонітету ґрунтів для наступних поколінь.

Також ми не стоїмо на місці та у питаннях впровадження сучасних технологій. Ми активно обмінюємося накопиченим досвідом із нашими західними колегами. На даний момент освоюємо високоточну технологію обробки «Strip-Till» для посівів кукурудзи та соняшника. Дана технологія дозволяє утримувати вологу і є золотим стандартом для ґрунтів, розташованих у зоні з помірним кліматом та сухим, спекотним літом.

У своїй роботі ми високо цінуємо порядність і цінуємо свою репутацію. Виконуючи соціальну функцію на місцях, ми інвестуємо в інфраструктуру сільських громад, будуємо дитячі майданчики, проводимо власним коштом ремонти шкіл, організовуємо культурні та спортивні заходи для місцевих жителів, проводимо озеленення територій, та й просто підтримуємо сільське населення надаючи робочі місця з конкурентним плати.

2021 © Agroliga Group